Niko Home Control

Niko Home Control is ontworpen om uw comfort te verbeteren en uw energie verbruik te verlagen. Dus vergeet de verhalen over uw bad laten vol lopen vanuit de wagen dmv uw GSM.

Niko Home Control is een systeem dat de alledaagse handelingen in uw woning eenvoudiger maakt en betekent een meerwaarde voor uw woning.

Enkele voorbeelden van acties die uw comfort en veiligheid kunnen verhogen en het energiegebruik verminderen:

 • Alles uit toets: In de slaapkamer aan het bed staat een toets waarmee in de ganse woning lichtkringen gedoofd kunnen worden, rolluiken sluiten,.... Op deze manier blijven er geen lichten 's nachts branden die men vergeten te doven is.
 • Paniek toets: Hoor je 's nachts een verdacht geluid? Eventuele inbrekers schrik je af door op de toets te drukken. In gans de woning en buiten gaan vooraf gekozen lichten aan. Eventueel gaan de rolluiken omhoog zodat voorbijgangers op straat een inkijk hebben. Blijkt het loos alarm te zijn, druk op de alles uit toets en de woning "slaapt" terug.
 • Niko Home Control kan het contact van uw brandmelders gebruiken om bij detectie van rook automatisch de vluchtwegen te verlichten, rolluiken (vluchtweg) te openen, gas af te sluiten,...
 • Beschikt uw woning over een alarmsysteem? Niko Home Control kan ook detecteren wanneer u het alarm inschakelt bij het verlaten van de woning. Door het ingeven van uw code wordt niet alleen uw alarmsysteem geactiveerd maar doven meteen ook alle lichten in huis, schakelen bepaalde stopcontacten uit, de verwarming schakelt naar eco-modus,.... Dit alles in 1 handeling!
 • Wilt u wel een alarmsysteem maar geen jaarlijkse bijdrage voor een meldkamer betalen dan kan u ook de alarm functie van Niko Home Control gebruiken. Indien de bewegingsmelders tijdens uw afwezigheid toch beweging detecteren gaat de verlichting knipperen, laten we de muziekinstallatie (SONOS of Bose) luid spelen en krijgt u meteen een melding op uw smartphone via de app.
 • Wilt u op een zonnige en warme zomerdag voorkomen dat u 's avonds thuis komt in een te warm huis? Niko Home Control kan automatisch uw zonnewering of rolluiken sluiten tijdens uw afwezigheid zodat de woning niet te veel opwarmt.
 • Het eco display stelt u in staat om uw energieverbruik op te volgen. Alleen al door u bewust te zijn van uw verbruik en uw gedrag aan te passen kunt u 5 tot 15% besparen!
 • ....

Veel gestelde vragen

 1. Is Niko Home Control duur? Nee, een installatie waarin bediening van lichtkringen en stopcontacten mogelijk is, is niet veel duurder dan een gewone conventionele elektrische installatie. Ook qua verbruik is Niko Home Control zuinig: De elektronische modules in de zekeringkast + bedieningen (muv touchscreen = 7W) in de woning worden door 1 voeding van amper 10W (= 0,01kWh) gevoed!
 2. Is Niko Home Control complex en zal ik de controle over de installatie verliezen? Nee, de bedieningen zijn intuïtief ontworpen. Tevens bestaat er een mogelijkheid om het systeem via smartphone, tablet en/of touchscreen te bedienen. De gebruikerssoftware laat de eindgebruiker toe om zelf wijzigingen uit te voeren in tijdschema's en voorkeursinstellingen.
 3. Is Niko Home Control duurzaam? Ja, de elektronische modules zijn geen wegwerp producten zoals er de dag van vandaag vele zijn (GSM, Tablet, PC, huishoudapparaten,... = consumentenelektronica) . De Niko Home Control componenten zijn zo ontworpen en gefabriceerd dat ze een jarenlange levensduur mogelijk maken.
 4. Is Niko Home Control te koppelen met andere systemen in mijn woning? Ja. Ventilatie, verwarming, koeling, alarm, zonneweringen, Velux ramen, SONOS en Bose luidsprekers... kunnen allemaal gekoppeld en bedient worden vanop de Niko Home Control installatie. Uiteraard is dit afhankelijk van de gekozen merken en types van CV-ketels, rolluikmotoren,... Overleg tussen de verschillende technieken (installateurs) en de architect is hierbij wel wenselijk en aangeraden.
 5. Is Niko Home Control modulair? Ja. U hoeft niet meteen alle functies in uw woning te installeren. Modules kunnen nadien nog in de zekeringkast bijgeplaatst worden. Wenst u nadien nog een extra drukknop toe te voegen aan een bestaande? Geen probleem, dit kan zonder kap of breekwerk aangezien de drukknoppen op de muur geplaatst worden. Ook volledig draadloze bedieningen zijn beschikbaar. Uw Niko Home Control installatie en software zijn ook eenvoudig aan te passen wanneer uw gezinssituatie evolueert. Waar het voorheen handig was om in de slaapkamers van de kleine kinderen het licht te doven mbv de alles uit toets in de slaapkamer van de ouders, is het misschien wel aangenamer om deze lichtkringen uit de functie te halen wanneer de kleine kinderen tieners geworden zijn. Voor deze aanpassingen bent u ook niet gebonden aan één bepaalde installateur. Elke gecertificeerde Niko Home Control installateur kan dit uitvoeren.
 6. Is Niko Home Control in elke woning te installeren? In principe wel. Uiteraard zijn de nieuwbouwwoningen en woningen waar de ganse elektriciteit vernieuwd dient te worden het meest uitgelezen om Niko Home Control te installeren. In kleinere renovatie projecten kan Niko Home Control ook toegepast worden echter dient er dan goed bekeken te worden wat de wensen en de mogelijkheden zijn.