Zonnepanelen

Photovoltaïsche installatie voor platte daken

Zonnepanelen zijn al vele jaren een interessante bron voor het produceren van groene energie. Ondanks het wegvallen van de subsidies blijft het een goede investering. Verwacht wordt dat de energieprijzen de komende jaren alleen nog maar zullen stijgen.


Wist u dat u bij nieuwbouwwoningen bijna niet meer kunt zonder een PV-installatie om het E-peil te behalen?

E.I.C. biedt nu ook de plaatsing van zonnepanelen aan op platte daken. Deze installaties hebben nagenoeg hetzelfde rendement als zonnepanelen geplaatst op een schuin dak. Daarbovenop is de plaatsing veel eenvoudiger. De panelen worden geplaatst op het modulaire Flatfix Fusion systeem.

Er wordt enkel gewerkt met degelijke materialen van fabrikanten die een uitgebreide service verlenen en hun producten waarborgen met een langdurige fabrieksgarantie.

Elke installatie wordt eerst opgemeten en nadien berekend (geschatte opbrengst, windlast,...).


Afhankelijk van uw wensen, technische haalbaarheid en budget wordt er besproken welke panelen en omvormer het meest geschikt zijn.

De mooiste installaties kunnen we bieden met panelen gekoppeld aan een omvormer van Solaredge (12 jaar fabrieksgarantie!) waarbij elk paneel voorzien wordt van een poweroptimizer.

De zonnepanelen worden steeds in een "string" aangesloten, een ketting als het ware. Vaak bestaat die string uit 6 tot 12 en meer panelen. In klassieke PV installaties is het zo dat het slechtste paneel (dat met de meeste shaduw, het vuilst,...) de opbrengst van de ganse string bepaalt. De string (ketting) is maar zo sterk als de zwakste schakel.

Solaredge heeft een manier gevonden om elk paneel optimaal te laten produceren dmv gebruik te maken van power optimizers.

Voordelen:

  • Elk paneel kan optimaal produceren ongeacht de beschaduwing of vervuiling van andere panelen
  • Bij afschakeling van de netvoeding stopt de poweroptimizer onmiddelijk de productie, dus geen gevaarlijke DC spanningen meer
  • 1 power optimizer per paneel
  • In het Solaredge monitoring portaal kan de productie van elk paneel gevolgd worden. Het laat tevens toe heel snel te constateren welk paneel niet goed functioneert en reduceert zo de onderhoudskosten.
  • Een power optimizer is helemaal niet duur en u krijgt er 25 jaar garantie op.

Deze video toont u duidelijk de vele voordelen van de SolarEdge technologie.


De werking van onze PV-installatie kunt u hier ook volgen.


Overtuigd of meer informatie nodig, contacteer me.